Sutomore, Crna Gora letovališta, plaže, Crna Gora, Crna Gora leto

Otkrivamo: Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori 92putovanja

Sveti Stefan, staro utvrđeno ribarsko mjesto izgrađeno na ostrvu, ekskluzivni je hotel-grad koji svojim šarmom i raskošju privlači svjetski džet-set i popularne ličnosti. Luksuzno odmaralište povezano je s kopnom rijetkim prirodnim fenomenom koji se naziva tombola (uski nasip). Jedna od njih je rezervisana za goste Aman rizorta, dok je druga otvorena za javnost. Plaže, pogled na bajkovita ostrva i kristalno čiste tirkizne vode glavni su atributi ovog mjesta. Neki od poznatih ljudi koji su uživali u blagodatima Svetog Stefana su Bred Pit, Bobi Fišer, Sofija Loren, Silvester Stalone, Klaudija Šifer, Adrijana Lima, Den Bilzerijan, i mnogi drugi.

Plaže u Crnoj Gori koje su dobile “Plavu zastavicu” za 2023. godinu – N1 Info

Plaže u Crnoj Gori koje su dobile “Plavu zastavicu” za 2023. godinu.

Posted: Fri, 09 Jun 2023 07:00:00 GMT [source]

Takođe spada u peskovite plaže u Crnoj Gori okružene tirkiznom vodom. Ono što je prednost jeste da možete izabrati deo plaže pokriven suncobranima i ležaljkama, a možete izabrati i deo plaže sa slobodnim pristupom. Plaža Lučice je mala, osamljena i šljunkovita plaža smeštena između stenovitih litica u blizini Petrovca. Kristalno čista voda, https://podgorica.taxi/ sitan pesak i okolni borovi stvaraju spokojnu i intimnu atmosferu, savršenu za one koji traže mir daleko od gužve. Boja vode je predivno plava i more je izuzetno čisto, pa je Jaz jedna od omiljenijih plaža u Crnoj Gori za decu. Kada je u pitanju Crna Gora plaža ima više od 100, a sama obala države je duga nešto manje od 300 kilometara.

Još dva dana do kraja velike letnje nagradne igre Putovanje puno Plazme: Učestvujte i osvojite kamper

Poznat je po gradskoj plaži ili Topolici koja se nalazi se u samom gradu. Ova plaža je dugačka 500 metara i šljunkovita je, a kako se nalazi u blizini luke i nije toliko popularna. Malo popularnija i lepša je crvena plaža koja se nalazi nešto malo severnije, u malom zalivu između Bara i Sutomora. Duga peščane plaže u crnoj gori je 1 kilometar, a u zaleđu se nalazi gusta borova šuma. U zaleđu plaže nalazi se nisko mediteransko rastinje i borova šuma koja pravi prelepu hladovinu. Ova plaža specifična je po neobičnom skladu boje mora, crvenog peska i borove šume i omiljeno je kupalište u ovom delu Crnogorskog primorja.

Čanj je još jedno mesto u Crnoj Gori koje se može pohvaliti dugom lepom plažom. Plaža se prostire u dužini od 1200 m i prekrivena je sitnim belim šljunkom zbog čega je nazivaju – Bisernom plažom. Ljubiteljima mirnog, porodičnog odmora Čanj pruža sve preduslove za dobar odmor. Takođe, ova plaža je moderna i opremljena najrazličitijim sadržajem i aktivnostima, pa je i mladi obožavaju. Još jedna od velikih prednosti je što može da se pohvali sopstvenim parkingom, a takođe gotovo je sigurno da ćete uvek pronaći mesto ovde – jer ima oko 800 ležaljki. U slučaju da putujete sa malko starijom decom, naša preporuka je da posetite i plažu Lučice, koja se ubraja među najlepše u Crnoj Gori.

Plavi Horizonti

Mnoge plaže u Crnoj Gori su nosioci plave zastavice, koja je znak najvišeg kvaliteta po međunarodnim standardima. Nalazi se u uvali između Bara i Ulcinja u mestu Dobre vode. Na njemu se nalazi veliki broj kafića i restorana, u kojima se često organizuju zabave i žive svirke. Kada je reč o provodu, Sutomore prednjači u okolini i zadovoljava ukuse svih populacija – od najmlađih i tinejdžera do malo starijih generacija.

  • Okolina je šumovita i netaknuta gradnjom, što mestu daje posebnu draž.
  • Ako se odlučite za Žanjice, nemojte propustiti priliku da napravite izlet i do okolnih atrakcija.
  • Poznat je po gradskoj plaži ili Topolici koja se nalazi se u samom gradu.
  • Crnogorske plaže nude raznoliku tapiseriju prirodnih lepota i primorskog šarma, a svaka destinacija ima svoju posebnu privlačnost.
  • Kraljevska plaža se nalazi na glavnom šetalištu u Baru i nudi puno mogućnosti za ugodan boravak.

Zbog velike bistrine i veoma čiste vode, koja olakšava uvid u podvodni morski život, smatra se jednim od najboljih mesta za ronjenje u Crnoj Gori. Zasluženo nosi evropsku plavu zastavicu za uređenost i idealna je za ljubitelje prirode. Plaža Lučice je udaljena 500 metara od Petrovca u pravcu Bara. Ima oblik malog zaliva, dužine je 220 metara sa plažnim barom i okolnim kafe barovima. Na samom kraju plaže nalazi se vodeni tobogan, koji je idealan za decu.

E pa jedna takva se već godinama ne skida sa ovog mesta, jer je ova uvala bukvalno nezagađeni raj na zemlji. Na ovom mestu snimljena je čuvena scena iz filma “Desetka” gde Meri https://taxi-travel.me/ Ketlin Kolins izranja iz mora na jarbolu podmornice. Morate da imate na umu da se na ovu plažu može doći samo brodićem, a da se tamo jedu najlepše čorbe od peraja ajkule.

peščane plaže u crnoj gori

مشاركة المنشور على وسائل التواصل الاجتماعي
Scroll to Top

تواصل معنا